Overslaan en naar inhoud gaan

We verhogen de pensioenen met 3,5%

Gepubliceerd op:

Pensioenfonds Zoetwaren verhoogt de pensioenen voor iedereen die bij ons pensioen krijgt, opbouwt of heeft opgebouwd. We verhogen de pensioenen vanaf 1 januari 2024 met 3,5%.

Waarom we de pensioenen verhogen

We bieden u graag een pensioen dat zoveel mogelijk met de prijzen meestijgt. Daarom kijken we ook dit jaar of we de pensioenen kunnen verhogen. Dat hangt af van onze financiƫle situatie. Daarvoor kijken we naar onze dekkingsgraad. De dekkingsgraad geeft aan of we nu en in de toekomst de pensioenen kunnen blijven betalen. Onze dekkingsgraad is dit jaar hoog genoeg om de pensioenen te verhogen. En de overheid heeft de regels voor het verhogen van pensioenen versoepeld.

Genoeg geld voor overgang naar nieuwe regels voor pensioen

Vanaf 1 juli 2023 geldt de nieuwe wet voor pensioen in Nederland. Pensioenfondsen hebben tot 2028 om aan de nieuwe regels te voldoen. Pensioenfonds Zoetwaren is van plan om op 1 januari 2025 over te gaan op een nieuwe pensioenregeling. Voor de overgang is het belangrijk dat we voldoende geld hebben. We kunnen de pensioen nu met 3,5% verhogen. We verwachten dat we dan genoeg geld over houden voor de overgang naar de nieuwe pensioenregeling.

Gevolgen per leeftijd

Bij al onze besluiten kijken we naar de gevolgen voor iedereen. Is het besluit eerlijk voor iedereen? Dat hebben we nu ook gedaan. Want de gevolgen van deze verhoging verschillen per leeftijd.

Uw pensioen in 2024

In 2024 blijft de premie 30%. Uw werkgever en u betalen elk een deel van de premie. Op uw loonstrookje ziet u hoeveel premie u betaalt. U bouwt in 2024 1,875% pensioen op over het deel van uw salaris dat meetelt voor uw pensioen. In 2023 bouwde u nog 1,7% op.