Overslaan en naar inhoud gaan

Steeds meer aandacht voor duurzaam beleggen


Pensioenfonds Zoetwaren wil niet alleen een goed pensioen bieden, maar ook bijdragen aan een leefbare wereld voor huidige en toekomstige generaties. Daarom vinden we het belangrijk om duurzaam te beleggen, met extra aandacht voor het klimaat. In ons duurzaam beleggingsbeleid staat hoe we dat doen. Er is nu een nieuwe versie van dat beleid.

Nieuwe punten van ons duurzaam beleggingsbeleid

We zetten steeds weer nieuwe stappen om nog duurzamer te beleggen. Die stappen hebben we nu toegevoegd aan ons duurzaam beleggingsbeleid (pdf). Dit zijn de belangrijkste punten:

  • We hebben de keuze gemaakt om een ‘lichtgroen’ pensioenfonds te zijn, volgens artikel 8 van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). Dat betekent dat we duurzame kenmerken promoten. U leest er meer over in dit nieuwsbericht.
  • Pensioenfonds Zoetwaren doet mee aan een engagementprogramma. Er wordt bijvoorbeeld gesproken met grote multinationale bedrijven over arbeidsomstandigheden. Een van de thema’s is mensenrechten. En eerder deden we mee aan een programma voor minder kinderarbeid bij cacaobedrijven. 
  • We bekijken drie keer per jaar de risico’s van onze beleggingen. We kijken dan ook naar de duurzaamheidsrisico’s, bijvoorbeeld voor het klimaat. 
  • We gaan verder met het Klimaatactieplan (pdf). Daarmee dragen we bij aan klimaatoplossingen. In 2023 maken we een stappenplan hiervoor. 

Bekijk ons nieuwe beleid duurzaam beleggen (pdf). Of lees meer op onze website over hoe we verantwoord beleggen.