Overslaan en naar inhoud gaan

Steffi Troost

Bestuurder namens de werknemers (FNV) sinds 18 september 2021 en fondsvoorzitter sinds 10 januari 2022. Per 19 oktober 2020 lid van het Dagelijks Bestuur, lid van de Pensioen- en uitbestedingsadviescommissie en toehoorder van de Risicoadviescommissie.

Daarom zit ik in het bestuur

Begin 2020 ben ik bij FNV gestart als pensioenbestuurder. Dat houdt in dat ik in verschillende pensioenfondsbesturen een FNV-werknemerszetel bekleed. Momenteel doe ik dat bij Pensioenfonds Zoetwaren en bij Pensioenfonds Detailhandel. 
De pensioenwereld is echter niet nieuw voor mij. Hiervoor was ik werkzaam als pensioenaccountant bij PepsiCo Nederland en was daar ruim vijf jaar bestuurslid en secretaris van het ondernemingspensioenfonds.

Een goed pensioen voor iedereen. Daar wil ik mij graag voor inzetten. Wij als bestuurders moeten ervoor zorgen dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken over hun pensioen. En dat betreft niet alleen de generatie van nu, maar vooral ook de toekomstige generaties. Als bestuurder zet ik mij graag in voor een goed pensioen voor jong én oud. Dit doe ik met veel plezier bij Pensioenfonds Zoetwaren als lid van het dagelijks bestuur. Ik neem ook zitting in de commissies uitbesteding en risicomanagement.

In 2019 heb ik de opleiding Risicomanagement voor beleidsbepalers aan de business Universiteit Nyenrode afgerond. Ik kijk er al naar uit om begin 2021 met de studie Certified Pensioenexecutive (Vermogensbeheer) aan de Erasmus Universiteit te starten. 

In mijn dagelijks leven

Ik woon samen met mijn man en onze twee kinderen in Vleuten (Utrecht). Ik ben opgegroeid in Zuid-Duitsland en woon nu ruim 20 jaar met veel plezier in Nederland. Samen met mijn gezin breng ik graag regelmatig een bezoek aan familie en vrienden in Duitsland. Ik hou van reizen en koken en vooral van Italië. Het land en de keuken vind ik fantastisch en ik ben dan ook bezig om de Italiaanse taal te leren.