Overslaan en naar inhoud gaan

Lieske van den Bosch

Bestuurder namens de werkgevers sinds 21 augustus 2020. Per 2021 voorzitter van de Risicoadviescommissie en lid van de Financiële adviescommissie.

Daarom zit ik in het bestuur

Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde en ik wil werknemers en werkgevers laten inzien hoe belangrijk pensioen is; van een non-issue een issue maken.
Mijn hele professionele leven werk ik in Human Resources en door mijn HR-achtergrond denk ik altijd in het belang van werknemers en werkgevers. Uit eigen ervaring weet ik hoe moeilijk het onderwerp pensioen vaak is en bijvoorbeeld hoe onbegrijpelijk een UPO (Uniform Pensioenoverzicht) kan zijn. Hoe geef je informatie en hoe leg je het belang over pensioen in Jip & Janneke taal uit.

Daarnaast wil ik niet alleen naar de inhoud kijken, maar ook naar het proces. Hoe bereiken wij als bestuur zaken en hoe communiceren we daarover naar onze achterban want uiteindelijk zijn wij als bestuur daar gezamenlijk verantwoordelijk voor.

Naast mijn werk in de pensioenwereld ben ik ook nog steeds actief in het HR vakgebied maar dan op interim basis. Het contact houden met zowel werkgevers als werknemers blijft voor mij een belangrijke connectie om mijn bestuurswerk goed te kunnen doen.

In mijn dagelijks leven

Ik ben getrouwd en wij hebben een zoon van inmiddels 18 jaar. Wij wonen in het zuiden van land namelijk in het prachtige Bergen op Zoom. In onze vrije tijd zijn we veel op de Zeeuwse wateren te vinden om te zeilen en in de vakanties zeilen we graag wat verder weg.