Overslaan en naar inhoud gaan

Hans Molenaar

Bestuurder namens de werkgevers (VBZ) sinds 26 juni 2020. Voorzitter van de Beleggingsadviescommissie en lid van de Risicoadviescommissie.

Daarom zit ik in het bestuur

De afgelopen 30 jaar heb ik voor diverse financiële instellingen gewerkt als vermogensbeheerder. Vanwege mijn beleggingskennis ben ik nu bestuurslid bij Pensioenfonds Zoetwaren en voorzitter van de beleggingsadviescommissie. Daarnaast ben ik ook bestuurder bij nog een pensioenfonds en lid van de Raad van Toezicht bij een ander pensioenfonds. Ik vind dit belangrijk omdat het pensioen de grootste spaarpot is van veel deelnemers. Daar moeten wij zorgvuldig mee omgaan.  Ik vind het ook belangrijk dat we niet alleen naar het financieel rendement kijken in ons beleggingsbeleid maar ook de maatschappelijke consequenties van de beleggingen meenemen in onze besluitvorming.

In mijn dagelijks leven

Ik ben getrouwd en woon in Zeist. Ik heb twee zonen maar die zijn allebei inmiddels het huis uit. Ik heb verschillende hobby’s. Ik kook graag en ben een wijnliefhebber, door dit te combineren met hardlopen lukt het mij gezond te blijven.