Overslaan en naar inhoud gaan

Hans Hermans

Bestuurder namens de pensioengerechtigden sinds 1 juli 2014. Voorzitter van de Communicatieadviescommissie, lid van Beleggingsadviescommissie en toehoorder van de Pensioen- en uitbestedingsadviescommissie.

Daarom zit ik in het bestuur

Ik maak mij sterk voor:

  • een toekomstbestendig pensioenfonds. U moet kunnen blijven rekenen op een goede en betrouwbare uitvoering van de pensioenregeling.
  • het waarmaken van onze ambitie: uw pensioen laten mee stijgen met de prijzen. Zo behoudt u zoveel mogelijk koopkracht.

De pensioenwereld is ingewikkeld. Ik vind het belangrijk dat we altijd duidelijk aan u uitleggen hoe het pensioenfonds ervoor staat en wat u met betrekking tot uw pensioen kunt verwachten. Daarom ben ik lid van de Communicatiecommissie. 

Wij beleggen de ingelegde premies om voldoende rendement te behalen. Zo kunnen we uw pensioen blijven betalen. Natuurlijk moeten we zorgvuldig omgaan met uw geld. Om daaraan mee te werken ben ik lid geworden van onze Beleggingsadviescommissie.

In mijn dagelijks leven

Ik heb eigenlijk altijd gewerkt in de voedingsmiddelenbranche. Eerst in dienst bij grote internationale bedrijven (zoals Unilever/United Biscuits) en sinds 1999 als zelfstandig interim manager. Ik heb voor veel bedrijven mogen werken, ook voor verschillende bakkerijen.

Nu genieten mijn vrouw en ik van ons pensioen. Daarnaast doe ik nog af en toe een kleine adviesopdracht. Zo kan ik mijn ervaring en kennis blijven gebruiken om mensen en bedrijven te helpen. En als “part-time pensionado” heb ik voldoende tijd voor het werk als pensioenfondsbestuurder.

Ook volg ik de nodige opleidingen. Onder andere bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2018 ik heb mijn diploma gehaald tot “Certified Pension Executive”.

In mijn vrije tijd ben ik veel op het water te vinden. Met ons bootje ontdekken wij Nederland opnieuw en dat is beslist de moeite waard!