Overslaan en naar inhoud gaan

Evert Schuurhuis

Bestuurder namens de werkgevers (VBZ) sinds 1 juli 2014. Per 2021 voorzitter van de Financiële adviescommissie en lid van de Communicatieadviescommissie.

Daarom zit ik in het bestuur

Mijn ervaring op bestuurlijk en financieel gebied wil ik inzetten voor het besturen van een pensioenfonds. Pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde en het belang ervan wordt vaak onderschat. Ik vind dat iemand die zijn hele leven heeft gewerkt erop moet kunnen rekenen dat hij of zij een goed pensioen heeft opgebouwd. Omdat het de duurste arbeidsvoorwaarde is, moeten wij als bestuur ervoor zorgen dat er kostenefficiënt, transparant en maatschappelijk verantwoord met het ingelegde geld wordt omgegaan.

Ik ben bestuurslid en lid van de financiële commissie. De voornaamste taak van de financiële commissie is het begeleiden van het proces rond de opstelling van de jaarrekening en de controle van nota’s. Ook zit ik in de communicatiecommissie. Alle communicatie-uitingen komen in deze commissie aan de orde. Communicatie is bij pensioen enorm belangrijk, zeker nu het vertrouwen in de fondsen erg laag is. Met transparantie en goede uitleg willen we dit vertrouwen terugwinnen.

In mijn dagelijks leven

In het dagelijks leven werk ik bij Bolletje, waar ik naast dat ik de verantwoordelijkheid heb voor de salarisadministratie, controller ben van een productielocatie. Tijdens mijn werk krijg ik vaak vragen over pensioen. Ik woon samen met mijn vrouw op de Veluwe en geniet daar van de natuur en ons eerste kleinkind. Ik zet mij ook in voor verschillende maatschappelijke doelen en dat gaat bijvoorbeeld van penningmeesterschap van een korenmolen tot begeleiding van de minder zelfstandige medemens. Om gezond te blijven ga ik daarnaast regelmatig naar de sportschool en wandel veel in de mooie omgeving.