Overslaan en naar inhoud gaan

Alexander Foursoff

Bestuurder namens de werkgevers (VBZ) sinds 6 maart 2020. Per 2021 voorzitter van de Pensioen- en uitbestedingsadviescommissie en lid van Financiële adviescommissie.

Daarom zit ik in het bestuur

Ik streef naar een goed pensioen voor alle (oud)werknemers en uitkeringsgerechtigden van Pensioenfonds Zoetwaren. Mijn kennis en ervaring zet ik hier graag voor in. Daarom zit ik vanaf 2004 in het bestuur van verschillende pensioenfondsen. Ik zet mijzelf in om te zorgen voor een goed pensioen voor werknemers en de bijdrage die werkgevers daaraan leveren. We doen het toch samen. Door alle financiële ontwikkelingen waarmee pensioenfondsen en werkgevers de afgelopen tijd geconfronteerd worden, is dat een inspirerende uitdaging.

De afgelopen jaren heb ik mijzelf verdiept in hoe een goede pensioenregeling tot stand komt. En hoe deze het best kan worden uitgevoerd. Hiervoor heb ik onder andere de opleiding Certified Pension Executive aan de Erasmus School of Assurance and Accounting gedaan.

In mijn dagelijks leven   

Tot 2017 werkte ik als financieel directeur. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd in pensioen. Ik zit in het bestuur van twee pensioenfondsen, en in het bestuur van een familiefonds.

In mijn vrije tijd golf ik en speel ik graag tennis. Daarnaast kan ik echt genieten van lekker eten en een goed glas rode wijn.