Uniforme pensioenaangifte

Elke maand of vier weken doet u pensioenaangifte met de uniforme pensioenaangifte (upa). Het aanleveren van de gegevens gaat automatisch via het salarispakket. Voordat u kunt aanleveren activeert u de upa.

Eerst regelen: upa activeren

Voordat u met de upa pensioenaangifte kunt doen, moet u de upa activeren. Als u een administrateur heeft gemachtigd, dan activeert uw administratiekantoor de upa voor u. U hoeft zelf niets te doen.

Voor sommige salarispakketten heeft u activatiecodes nodig (gebruikersnaam en wachtwoord). Als u de upa activeert, krijgt u deze codes van ons. Deze codes kunt u vervolgens invullen in uw salarispakket. 

Inloggegevens werkgeversportaal kwijt

Log in met uw inloggegevens voor het werkgeversportaal om de upa te activeren. Bent u uw inloggegevens kwijt? Vraag dan eerst nieuwe inloggegevens aan.

 

Aanleveren via uw salarispakket

U kunt vanuit uw salarispakket de pensioenaangiftes rechtstreeks naar ons verzenden. Controleer wel bij uw softwareleverancier of uw salarispakket geschikt is voor de upa. Als uw pakket niet geschikt is, kunt u namelijk geen pensioenaangifte doen.

Samen met deze softwareleveranciers (pdf) maken we de salarispakketten geschikt voor de upa. Is uw leverancier niet bij ons bekend? Neem dan contact met ons op. Controleer voor de zekerheid ook bij uw softwareleverancier of uw pakket geschikt is. 

Nieuw salarispakket: check of pakket geschikt is voor upa

Controleer eerst of het nieuwe pakket geschikt is voor de upa. Als het pakket niet geschikt is, kunt u geen loongegevens bij ons aanleveren. 

Geen salarispakket: maak gebruik van een administrateur

Heeft u geen salarispakket, dan kunt u een administrateur vragen de pensioenaangifte voor u te doen. 

 

Upa terugkoppeling: bekijk de status van uw aanlevering

De status van uw upa aanleveringen kunt u volgen via 'Upa terugkoppeling'. 

Hoi