Loongegevens aanleveren

Elke maand of vier weken levert u loongegevens aan met de uniforme pensioenaangifte. Het aanleveren gaat direct vanuit uw salarispakket. 

Aanleveren met de uniforme pensioenaangifte

De uniforme pensioenaangifte (upa) is de standaard voor het uitwisselen van salarisgegevens tussen werkgevers en pensioenfondsen. Met de upa levert u loongegevens direct aan via uw salarispakket. 

Uw salarispakket moet geschikt zijn voor de upa

U verstuurt uw pensioenaangiftes met de upa direct vanuit uw salarispakket. U heeft daarom een salarispakket nodig dat geschikt is voor de upa.

Elk salarispakket werkt net even anders. Uw softwareleverancier kan u daarom het beste uitleggen hoe u in uw pakket pensioenaangifte doet. De meeste softwareleveranciers hebben een handleiding voor u.

Heeft u geen salarispakket? Dan raden we u aan om salarissoftware aan te schaffen of de pensioenaangifte uit te besteden aan een administrateur.

Bekijk een overzicht van de salarispakketten die geschikt zijn voor de upa.

Upa activeren

Voordat u pensioenaangifte kunt doen met de upa, activeert u de upa via onze website. Dat is nodig om een koppeling te maken tussen uw salarispakket en onze pensioenadministratie. U kunt meerdere salarispakketten koppelen.

Upa nu activeren.

Upa-account

Eigen upa-account

Bij sommige salarispakketten heeft u zelf een upa-account nodig. Als dat zo is, dan krijgt u van ons een gebruikersnaam en wachtwoord als u de upa activeert. Deze gegevens moet u invullen in uw salarispakket. Uw softwareleverancier kan u hierbij helpen. U kunt uw upa-account bij alle salarispakketten gebruiken waarvoor u een eigen upa-account nodig heeft. 

Bekijk een overzicht van de salarispakketten met een eigen upa-account.

Gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw aanvragen

Vraag uw gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw aan als u deze gegevens kwijt bent. 

Gebruikersnaam en/of wachtwoord opnieuw aanvragen.

Pakket upa-account

Bij sommige salarispakketten heeft uw softwareleverancier een pakket upa-account. Als u de upa bij ons activeert bent u direct klaar. U krijgt geen persoonlijk upa-account met gebruikersnaam en wachtwoord. 

Bekijk een overzicht van de salarispakketten met een pakket upa-account.

Bekijk de status van uw pensioenaangiftes

In uw salarispakket ziet u direct of uw pensioenaangifte goed is verstuurd. De status van de verwerking van uw aanlevering kunt u bij ons bekijken.

Bekijk hier de status van uw pensioenaangiftes.

Hoi