Overslaan en naar inhoud gaan

Loongegevens aanleveren

Elke maand of vier weken levert u loongegevens aan met de uniforme pensioenaangifte. Het aanleveren gaat direct vanuit uw salarispakket. 

Aanleveren met de uniforme pensioenaangifte

De uniforme pensioenaangifte (upa) is de standaard voor het uitwisselen van salarisgegevens tussen werkgevers en pensioenfondsen. Met de upa levert u loongegevens direct aan via uw salarispakket. In uw salarispakket ziet u direct of uw pensioenaangifte goed is verstuurd. De status van de verwerking van uw aanlevering kunt u bij ons bekijken.

Zorg ervoor dat pensioenaangifte op tijd bij ons binnen is. Bekijk de uiterste aanleverdata voor de pensioenaangifte. 

Uw salarispakket moet geschikt zijn voor de upa

U verstuurt uw pensioenaangiftes met de upa direct vanuit uw salarispakket. U heeft daarom een salarispakket nodig dat geschikt is voor de upa. Heeft u geen salarispakket? Dan raden we u aan om salarissoftware aan te schaffen of de pensioenaangifte uit te besteden aan een administrateur.

Elk salarispakket werkt net even anders. Uw softwareleverancier kan u daarom het beste uitleggen hoe u in uw pakket pensioenaangifte doet. De meeste softwareleveranciers hebben een handleiding voor u.

Upa activeren

Voordat u pensioenaangifte kunt doen met de upa, activeert u de upa via onze website. Dat is nodig om een koppeling te maken tussen uw salarispakket(ten) en onze pensioenadministratie. 

Upa nu activeren.

Gebruik de volgende kenmerken bij het vullen van de regelinggegevens in het upa-bericht

Regeling kenmerkRegeling variantOmschrijving regelingType deelname
U0682-1119niet van toepassingBasisregelingVerplicht
U0682-1122niet van toepassingExcedentregelingVrijwillig collectief (alle medewerkers)
S0055-1120niet van toepassingSociaal FondsVerplicht