Overslaan en naar inhoud gaan

Pensioenfonds Zoetwaren gaat uw pensioen verhogen


Per 1 september gaat uw pensioen omhoog met 3,28%. Deze verhoging is evenveel als de prijsstijging (inflatie) over 2021. We wilden uw pensioen al per 1 januari 2022 verhogen, maar dat was toen nog niet mogelijk. Nu kan dat wel.

Versoepeling van de regels

We kunnen uw pensioen verhogen door een versoepeling van de wettelijke regels. En door de verdere stijging van onze dekkingsgraad. Onze financiële situatie is dit jaar namelijk verder verbeterd. Goed nieuws dus voor al onze deelnemers, maar vooral voor de gepensioneerden, in deze tijd van stijgende prijzen.

Even wat tijd nodig voor een foutloze uitvoering

We willen deze verhoging zo snel mogelijk, maar ook zorgvuldig en foutloos uitvoeren. We gaan daarom ook geen nabetaling doen over de eerdere maanden van dit jaar. De verhoging gaat in op 1 september 2022. Dat is al binnenkort!

Kunnen we per 1 januari 2023 nog een keer verhogen?

Met de snel oplopende prijzen zouden we dat heel graag willen, maar dat kunnen we nu nog niet besluiten. We weten niet hoe onze financiële situatie dan zal zijn. De aandelenkoersen en rentes veranderen namelijk met de dag. 

Zodra ons bestuur een besluit neemt over het wel of niet verhogen van de pensioenen per 1 januari 2023, hoort u dit van ons.